گرانولا یک غلات صبحانه سالم محسوب می شود. ترکیبی از جو دوسر، آجیل و شیرین کننده ای مانند شکر یا عسل است که می تواند شامل سایر غلات برنج پف کرده، میوه خشک، انواع دانه ها، ادویه جاتی مانند دارچین، ترشی جات و کره های گیاهی مانند کره بادام زمینی باشد.

با این حال، برخی از مواد تشکیل دهنده -مانند شکلات، روغن و شربت- ممکن است از نظر قند و چربی های سرشار از مواد غذایی باشند.

در این پست دمبل خواهیم خواند که آیا گرانولا سالم است یا خیر و به بررسی مزایا و مشکلات جانبی آن می پردازیم.

نحوه مصرف گرانولا

حین پیاده روی برای انرژی بیشتر، دانه گرانول را در یک کیسه ریخته و بخورید یا برای صبحانه روی یک کاسه از آن شیر بریزید. مقداری از آن را به ظرف ماست خود اضافه کنید تا ترد شود، یا با تخم مرغ و شکر مخلوط کنید تا بیسکوییتی انرژی زا و خوش طعم شود. مهم نیست که چطور دوست دارید آن را مصرف کنید، گزینه های بی حد و حصر زیادی برای مصرف آن وجود دارد.

 

طعم گرانولا چه شکلیه؟

مشخصات عطر و طعم گرانولا کاملاً به مواد تشکیل دهنده آن بستگی دارد. انواع توت های خشک یک شیرینی میوه ای را برای شما ایجاد می کند، بادام بو داده یک لایه شور در مواد شما اضافه می کند که باعث تقویت مزه اجزای شیرین می شود و لمس وانیل می تواند طعم آن را عمیق تر کند. مواد اضافی می تواند هر کدام از طعم ها را در بر بگیرد، از ورقه های نارگیل خشک گرفته شده تا دانه های کدو تنبل.

بافت آن باید کم و بیش دارای قوام باشد. گرانولا باید ترکیبی از ورقه های کوچک و بزرگ مواد غذایی متنوع باشد.

غلات صبحانه موسلی تژ توت سوییت با کرنبری، غلات صبحانه موسلی تژ توت سوییت با زردآلو و غلات صبحانه موسلی تژ توت سوییت با سیب و دارچین گرانولا با طعم های مختلف هستند که می تواند بسیاری از مواد معدنی و ویتامین ها و پروتئین ها را برای سوخت و ساز بدن به خصوص استخوان ها و مغز کودکان فراهم کند.

 

مزایای گرانولا

اگرچه تحقیقات علمی کمی در مورد این ماده غذایی وجود دارد، اما ترکیبات متداول از جمله جو، دانه کتان، دانه چیا و بادام با مزایای سلامتی زیادی همراه است. گرانولا از دیرباز انتخاب بسیار خوبی برای کوهنوردان بوده است، زیرا نگهداری آن در طولانی مدت آسان است. همچنین در طول فعالیت های استقامتی انرژی و پروتئین اضافی را فراهم می کند.

 

منبع عالی پروتئین و فیبر

گرانولا سرشار از پروتئین و فیبر است، که هر دو به می توانند به حس سیری کمک کنند.پروتئین حتی بر سطوح هورمونهای مهم سیری مانند گرلین و GLP-1 نیز تأثیر می گذارد. مواد تشکیل دهنده با پروتئین بالا، موجود می تواند شامل آجیل هایی مانند بادام، گردو و بادام زمینی و دانه هایی مانند کدو تنبل و کنجد باشد. علاوه بر این، غذاهای پر فیبر مانند جو، آجیل و دانه ها باعث خالی شدن شکم شما شده و زمان هضم را افزایش می دهد، که می تواند به شما در طولانی مدت احساس سیری دهد و می تواند به کنترل اشتها کمک کند.

این دانه ها منبع شگفت انگیز پروتئین هستند. پروتئین موجود در دانه های گرانولا حس سیری را در بدن طولانی تر می کند، در حالی که به تقویت ماهیچه ها کمک می کند. همچنین فیبر، دستگاه گوارش شما را تمیز کرده و متابولیسم شما را بهبود می بخشد. بنابراین، دانه های گرانولا، گزینه مناسبی برای یبوست معده است. گذشته از مشکلات سلامتی روزمره، پروتئین و فیبر بدست آمده از آن می تواند به کاهش سوزش سر دل کمک کند و حتی از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کند.

گرانولا بار تژ توت سوییت با کرنبری، گرانولا بار تژ توت سوییت با کره بادام زمینی، گرانولا بار تژ توت سوییت با نارگیل، گرانولا بار تژ توت سوییت با کشمش و مغز دانه و گرانولا بار تژ توت سوییت با دانه چیا و لیمو همگی محصولات تهیه شده از گرانولا و بسیار سالم و مقوی هستند این محصولات تغذیه بسیار مناسبی برای افرادی است که دائما بیرون از خانه هستند و فرصت کافی برای تهیه گرانولا با شیر و مواد دیگر را در خانه ندارند. اسیدهای چرب ترانس در این محصول پایین بوده و برای انواع ذائقه ها مناسب است.

 

کاهش کلسترول

دانه های گرانولا حاوی فیبر است که می توانند به کاهش کلسترول مضر موجود در شریان های شما کمک کرده و سلامت قلب شما را تضمین کنند. کلسترول بد یا همان LDL نوعی کلسترول است که باعث ایجاد پلاک و چربیهای چربی در رگها و شریان ها می شود که منجر به افزایش فشار خون و کلسترول می شود. کلسترول بد معمولاً از طریق چربی ها و روغن هایی که چربی بالایی دارند وارد بدن شما می شود. این دانه ها به مقابله با این مسئله کمک می کند و بدن شما را از شر LDL خلاص می کند، بنابراین قلب شما را قوی می کند.

 

جلوگیری از کم خونی

کم خونی زمانی است که بدن دچار کمبود آهن در گلبول های قرمز خون شود. منجر به مواردی مانند خستگی، ضعف مداوم، کم انرژی و موارد مشابه می شود. مصرف غذاهای سرشار از آهن مانند گرانولا به بدن برای مقابله با علائم کم خونی و جلوگیری از سردردهای مزمن، تنفس نامنظم و خستگی کمک می کند. بنابراین اگر علائمی مشابه این موارد را تجربه کرده اید، هرچه سریعتر گرانولا را سفارش دهید.

 

منبع عالی ویتامین E

چه کسی موهای ابریشمی، قوی و پوستی نرم و درخشان را نمی خواهد؟ یا ناخن های سالم و محافظت در برابر آفتاب سوختگی؟ ویتامین مسئول این خصوصیات معمولاً ویتامین E است. علاوه بر منابع معمول برای تامین این ویتامین خاص مانند بادام، بادام زمینی، سویا و سبزیجات برگ سبز شما همچنین می توانید دوز روزانه خود را با گرانولا تامین کنید. به علاوه، 5 قاشق گرانولا تنها می تواند 20٪ از نیاز روزانه ویتامین E را برای بدن شما تأمین کند!

 

افزایش انرژی

گرانولا نوعی انرژی متمرکز است که انرژی بدن را با قندهای ناسالم زیاد نمی کند. دانه های گرانولا ارگانیک بوده و با مقدار مناسبی شکر با چربی کم و درصد کم کالری پر شده است تا به شما کمک کند در طول روز انرژی داشته باشید بدون اینکه نگران وزن خود باشید. مصرف زیاد قند می تواند منجر به چربی خون بدن شود و احتمال ابتلای شما به بیماری های قلبی و حتی دیابت را افزایش دهد.

جو دوسر پرک ارگانیک اُ آ ب به همراه سیب خشک، جو دوسر پرک ارگانیک اُ آ ب به همراه هلو خشک و جو دوسر پرک ارگانیک اُ آ ب به همراه موز خشک محصولی آلمانی و بسیار خوشمزه و مقوی است. فاقد نمک و اسیدهای چرب ترانس و شکر است.

 

کمک به کاهش وزن

دانه های گرانولا مدت هاست که به لطف کیفیت بسیار، بسته بندی مناسب و مواد مغذی، طرفداران زیادی پیدا کرده است. به عنوان یک میان وعده ایده آل برای ورزشکاران و افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مورد استقبال قرار گرفته است. دانه های گرانولا دارای سدیم کم هستند، که باعث کاهش اشتها می شوند و احساس سیری طولانی مدت تری می دهد، بنابراین باعث کاهش مصرف غذا می شود. سدیم و کلسترول هر دو عامل مهمی در بروز چاقی هستند.

 

معایب گرانولا

اگرچه گرانول حاوی چندین ماده سالم است، اما می تواند کالری بالایی داشته باشد و با چربی ها و قندهای اضافی بسته بندی شود. چربی هایی مانند روغن نباتی، روغن نارگیل و کره دانه هایی مثل بادام زمینی اغلب برای کمک به قوام بهتر مواد تشکیل دهنده، طعم بهتر و کمک به فرآیند برشته کردن آن اضافه می شوند. با این حال، اینها می توانند کالری اضافی را به میان وعده شما تحمیل کنند. خوردن بیش از حد مشخص شده ممکن است منجر به افزایش وزن ناخواسته شود و خطر چاقی و بیماری های متابولیک را افزایش می دهد.

علاوه بر این، وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) توصیه می کند میزان مصرف قند را به 10٪ از کل کالری روزانه خود محدود کنید، که معادل حدود 12 قاشق چایخوری (50 گرم) شکر برای کسی که از رژیم غذایی 2000 کالری استفاده می کند، است.

بعضی از گرانولا ها تقریباً 4 قاشق چایخوری (17 گرم) شکر در یک وعده واحد دارند. از آنجا که خوردن بیش از اندازه استاندارد معمول است، می توانید مقدار قابل توجهی قند را فقط در یک کاسه از این میان وعده دریافت کنید.

تهیه گرانولا در خانه

گرانولاخرید انواع جو پرک

شما می توانید با استفاده از جو دو سر پرک، مقداری میوه خشک یا تازه مانند توت فرنگی یا موز، شیرین کننده های طبیعی مانند عسل یا شهد توت یا هر شیرین کننده ای از این دست، ادویه هایی مانند دارچین و شیر، برای خود و اعضای خانواده صبحانه یا میان وعده ای جذاب تهیه کنید.