قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است. به لطف مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید، یکی از سالم ترین نوشیدنی هاست. مطالعات نشان می دهد که مصرف کنندگان قهوه بسیار کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری های مختلف جدی قرار دارند.

 

میزان مصرف قهوه

بیش از 60 درصد از مردم ایالات متحده روزانه حدود سه فنجان قهوه می نوشند.

مصرف متوسط کافئین حدود 400 میلی گرم در روز (معادل حداکثر 5 فنجان قهوه)، می تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل و یک شیوه زندگی فعال تلقی شود. دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه 400 میلی گرم کافئین در بدن بی خطر است. اما همانطور که می دانید مصرف کافئین بیشتر می تواند برای سلامتی خطرناک باشد.

در ادامه از فواید بسیار نوشیدن این خوراکی مفید نام برده شده است. پس با دمبل همراه باشید. همچنین می توانید کلیپ آموزشی این مطلب را در کانال آپارات دمبل مشاهده فرمایید.

 

افزایش سطح انرژی

می تواند سطح انرژی را بهبود بخشد و فرد را باهوش تر کند. نوشیدن آن می تواند به افراد این حس را القا کند که كمتر احساس خستگی كنند و سطح انرژی آن ها را افزایش دهد. دلیل این امر محرکی به نام کافئین است٬ رایج ترین ماده روان گردان در جهان.

بعد از نوشیدن آن، کافئین جذب خون می شود و از آنجا، به مغز انتقال می یابد. در مغز، کافئین آدنوزین انتقال دهنده عصبی را مسدود می کند. وقتی این اتفاق بیفتد، میزان انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند نوراپی نفرین و دوپامین افزایش می یابد و منجر به شلیک بیشتر نورون ها می شود.

بسیاری از مطالعات کنترل شده در انسان نشان می دهد که قهوه جنبه های مختلف عملکرد مغز را بهبود می بخشد. از جمله حافظه، خلق و خوی، هوشیاری، سطح انرژی، زمان واکنش و عملکرد ذهنی عمومی.

قهوه‌ی نورسکا بن‌مانو قهوه‌ی دمی کیسه‌ای است که با عبور آب از آن، فنجان قهوه‌ی شما را آماده می‌سازد. این مدل ها برای زمان های مختلف شبانه روز با میزان کافئین متفاوت در دسترس عموم قرار داده شده است. این مدل جزوه قهوه های فوری نیست اما زمان دم کشیدن کوتاه تر است. قهوه‌ی نورسکا بن‌مانو را می توانید برای زمان های 9 صبح٬ 2 بعد از ظهر٬ 6 بعد از ظهر و 8 شب تهیه کرده و نوش جان کنید.

 

افزایش چربی سوزی

کافئین تقریباً در هر مکمل چربی سوزی وجود دارد. همچنین یکی از معدود مواد طبیعی است که به چربی سوزی کمک می کند. مطالعات متعددی نشان می دهد که کافئین می تواند میزان متابولیک شما را تا 3 تا 11٪ تقویت کند. مطالعات دیگر نشان می دهد که کافئین به طور خاص می تواند چربی را تا 10٪ در افراد چاق و 29٪ در افراد لاغر افزایش دهد. با این وجود، این احتمال وجود دارد که این تأثیرات در مصرف کنندگان طولانی مدت قهوه کم شود.

 

بهبود عملکرد بدنی

کافئین سیستم عصبی شما را تحریک می کند و به سلول های چربی سیگنال می دهد تا چربی بدن را تجزیه کنند. از طرفی دیگر باعث افزایش سطح اپی نفرین (آدرنالین) در خون می شود. این هورمون بدن را برای انجام فشارهای شدید جسمی آماده می کند. کافئین چربی بدن را تجزیه می کند و اسیدهای چرب را به صورت سوخت در دسترس می کند.

با توجه به این اثرات، کافئین می تواند به طور متوسط 11 تا 12 درصد عملکرد بدنی را بهبود بخشد. بنابراین، بهتر است که حدود نیم ساعت قبل از رفتن به ورزشگاه، یک فنجان قهوه قوی میل کنید.

قهوه ها‌ی بن‌مانو جزو قهوه های پرطرفدار است. این قهوه ساخت ایران است و در مدل های مختلف قابل دسترس عموم است. قهوه ترک بن مانو٬ قهوه فرانسه بن مانو و قهوه اسپرسو بن مانو در انواع مختلف موجود است.

  • قهوه‌ی ترک بن مانو: این مدل ترک از ترکیب دانه‌های قهوه‌‌ عربیکا و روبوستای تازه تهیه شده است.
  • قهوه اسپرسو بن مانو مدل آرتیمان: ویژگی‌های‌ قهوه‌ی اسپرسوی آسیاب شده‌ آرتیمان نیز شامل 70% دانه‌های قهوه‌ی اسپرسوی آرتیمان عربیکا و 30% روبوستا است.
  • قهوه‌ی اسپرسو پریسکا: این قهوه اسپرسو از ترکیب 80% قهوه عربیکا و 20% روبوستا ایجاد شده است.
  • قهوه اسپرسو بن مانو مدل مانوکا: قهوه‌ی اسپرسوی آسیاب ‌شده‌ مانوکا حاوی 100% قهوه عربیکاست.
  • قهوه‌ فرانسه بن مانو: خاستگاه قهوه‌ی فرانسه‌ بن‌مانو، آمریکای لاتین است.
  • دانه‌های قهوه‌ی اسپرسوی بن‌مانو: این مدل نیز از 70% دانه‌های اسپرسوی بن‌مانو عربیکا و 30% از دانه های روبوستا استفاده شده است.

 

 

مواد مغذی ضروری

یک فنجان قهوه حاوی:

  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): که 11٪ از میزان مصرف روزانه فرد است.
  • اسید پانتوتنیک (ویتامین B5): که 6٪ از میزان مصرف روزانه فرد است.
  • منگنز و پتاسیم: که 3٪ از میزان مصرف روزانه فرد است.
  • منیزیم و نیاسین (ویتامین B3): که 2٪ از میزان مصرف روزانه فرد است.

 

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 یک مشکلی است که هم اکنون میلیون ها نفر در سراسر جهان را مبتلا می کند.

این بیماری با افزایش قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا کاهش توانایی ترشح انسولین مشخص می شود. به دلایلی، نوشیدن آن خطر قابل توجهی از ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهند.

مطالعات نشان می دهد افرادی که بیشتر قهوه می نوشند، 23 تا 50٪ خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهند. یک مطالعه کاهش 67 درصدی را نشان می دهد. طبق یک بررسی گسترده، هر فنجان از آن روزانه با 7٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه بوده است.

 

پودر قهوه بدون قند نسکافه

 

محافظت از آلزایمر و جنون

بیماری آلزایمر شایعترین بیماری عصبی و علت اصلی زوال عقل در سراسر جهان است. این بیماری معمولاً افراد بالای 65 سال را مبتلا می کند و هیچ درمانی شناخته شده ای ندارد. با این وجود چندین راه کار وجود دارد که می توانید در وهله اول برای جلوگیری از بروز این بیماری انجام دهید٬ مانند خوردن سالم و ورزش، اما نوشیدن آن نیز می تواند بسیار مؤثر باشد. مطالعات متعددی نشان می دهد که قهوه تا 65٪ خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

 

کاهش خطر پارکینسون

بیماری پارکینسون دومین بیماری شایع عصبی، درست بعد از آلزایمر است و ناشی از مرگ نورون های تولید کننده دوپامین در مغز انسان است. مانند آلزایمر، هیچ درمانی شناخته شده ای برای آن وجود ندارد، که تمرکز روی پیشگیری را بسیار مهم تر می کند. مطالعات نشان می دهد که مصرف آن٬ خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بین 32-60 درصد کاهش می دهد.

پودر قهوه‌ اسپرسو مدل میلانو ترکیبی از قهوه سورن با دانه های عربیکا و روبوستا با درجه روست مدیوم است. دانه های رست شده و آسیاب شده، جهت استفاده در دستگاه های اسپرسو ساز برقی خانگی٬ موکاپات و مصرف آن به صورت دمی مناسب است.

 

پودر قهوه اسپرسو سورن مدل میلانو

 

حفاظت از کبد

کبد ارگانی شگفت انگیز است که صدها کارکرد مهم را انجام می دهد. چندین بیماری شایع در درجه اول بر کبد تأثیر می گذارد، از جمله هپاتیت، بیماری کبد چرب و بسیاری دیگر. بسیاری از این شرایط می تواند به سیروز (وضعیتی که در آن بافت زخم، به صورت تدریجی جایگزین سلول های سالم کبد می شوند) منجر شود. جالب است که قهوه می تواند در برابر سیروز محافظت کند. افرادی که روزانه 4 فنجان یا بیشتر فنجان می نوشند تا 80٪ خطر ابتلا به این بیماری در آن ها کاهش می یابد.

 

مبارزه با افسردگی

افسردگی یک اختلال روانی جدی است که باعث کاهش چشمگیر کیفیت زندگی می شود. بسیار رایج است و در حال حاضر حدود 4.1٪ از مردم ایالات متحده دارای علایم افسردگی بالینی هستند. در تحقیقی در دانشگاه هاروارد که در سال 2011 منتشر شد، زنانی که روزانه 4 فنجان یا بیشتر می نوشند، 20٪ خطر افسردگی کمتر داشته اند.

لاوازا یا لاواتزا, یک برند معروف ایتالیایی در زمینه تولید و فروش قهوه است که در ایران با نام لاواتزا معروف است. قهوه لاواتزا مدل Espresso صددرصد عربیکا بوده و مدیوم روست است. همچنین برای موکاپات، دستگاه اسپرسوساز خانگی و دستگاه صنعتی و فرنچ پرس مناسب است.

 

قهوه لاواتزا مدل Espresso

 

کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان

سرطان یکی از دلایل عمده مرگ و میر در جهان است. این بیماری با رشد غیرقابل کنترل سلول در بدن مشخص می شود. به نظر می رسد قهوه در برابر دو نوع سرطان محافظت می کند: سرطان کبد و کولورکتال (یا سرطان روده بزرگ).

سرطان کبد سومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان است، در حالی که سرطان کولورکتال در رتبه چهارم قرار دارد. مطالعات نشان می دهد که این نوشیدنی تا 40 درصد خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهند. به طور مشابه ،افرادی که 4-5 لیوان از این نوشیدنی فوق العاده در روز می نوشند، 15٪ خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.

 

پودر قهوه ترک سورن کافی

 

درمان یبوست

تحقیقاتی که به طور گسترده تر انجام شد نشان می دهد که نوشیدن قهوه می تواند با کاهش خطر ابتلا به یبوست مزمن مرتبط باشد.

لوری رایت، دکترا، استادیار بهداشت عمومی در دانشگاه فلوریدا جنوبی، معتقد است که مصرف آن در واقع می تواند باعث انقباض عضلات در دستگاه گوارش شود، که به نوبه خود می تواند باعث تحرکات روده شود. حرکات عضلات در روده بزرگ را تحریک می کند و این تحریک حرکت در دستگاه گوارش٬ می تواند هضم و دفع را بهبود بخشد. این نکته باید در نظر گرفته شود که مطمئناً درمانی برای یبوست و بیماری های دیگر محسوب نمی شود بلکه عنصری تاثیر گذار است.

قهوه کوالیتا روسا از برند لاواتزا و همانطور که قبل تر گفته شد٬ محصولی از کشور ایتالیا است. مخلوطی از 40 درصد از مدل عرابیکا و 60 درصد از مدل روبوستا و مدیوم رست است.

 

پودر قهوه لاواتزا مدل Qualita Rossa

 

بزرگترین منبع آنتی اکسیدان ها

برای افرادی که رژیم غذایی استاندارد غربی دارند، این نوشیدنی مفید می تواند یکی از سالم ترین جنبه های رژیم غذایی آنها باشد. دلیل آن این است که آنتی اکسیدان های موجود در آن بسیار زیاد است. مطالعات نشان می دهد که میزان آنتی اکسیدان دریافتی در آن در بسیاری از افراد نسبت به آنتی اکسیدان دریافتی در میوه و سبزیجات بیشتر است.

در حقیقت، قهوه می تواند یکی از سالم ترین نوشیدنی های کره زمین باشد و بهتر است این نوشیدنی سالم را در برنامه غذایی یا رژیمی خود قرار دهید.

 

حرف آخر

بهتر است قهوه را در برنامه غذایی خود بگنجانید اما این نکته را نیز مد نظر قرار دهید که از شکر در آن کمتر استفاده نمایید زیرا استفاده از شکر باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد.