میوه ها و سبزیجات تازه یک روش سالم برای جذب ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی شما است. قبل از مصرف میوه ها و سبزیجات تازه، مدتهاست که توصیه می شود آنها را با آب خوب بشویید و از ضدعفونی کننده ها استفاده کنید تا آلودگی ها و میکروب ها از سطح آنها پاک شود.

با این حال، با توجه به بیماری همه گیر کرونا (COVID-19)، مقالات زیادی منتشر شده است که روشهای مختلفی را برای شستن محصولات تازه٬ قبل از مصرف نشان می دهد، و باعث می شود برخی از مردم تعجب کنند که آیا استفاده از این میزان آب برای شستشو کافی است یا خیر.

در این تاپیک دمبل٬ بهترین روش ها برای شستن انواع میوه ها و سبزیجات تازه قبل از خوردن آنها٬ انواع مواد شستشو کننده میوه و سبزیجات و همچنین روش هایی که برای شستن میوه ها و سبزیجات توصیه نمی شوند، مرور می کند.

 

مایع ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات من مدل WT

ویژگی های این محصول:

  • 500 میلی لیتر
  • مناسب میوه و سبزیجات

 

چرا باید محصولات تازه را بشوییم؟

با وجود بیماری واگیردار جهانی، شستن صحیح میوه ها و سبزیجات تازه عادت خوبی است برای به حداقل رساندن میکروب های بالقوه مضر و آلودگی ها.

قبل از اینکه محصولات تازه را از فروشگاه های مواد غذایی و یا بازار خریداری کنید، توسط افراد زیادی کار می شود. بهتر است تصور کنید که هر دستی که محصول تازه را لمس کرده باشد تمیز نبوده است.

با درنظر گرفتن همه افرادی که به طور مداوم در این محیط ها شلوغ هستند، همچنین می توان تصور کرد که نزدیک بسیاری از محصولات تازه خریداری شده سرفه، عطسه و نفس کشیده شده باشند. شستشوی کافی میوه ها و سبزیجات تازه قبل از خوردن آنها می تواند بقایای باقی مانده را که ممکن است در طول سفر به آشپزخانه بر روی آنها باقی مانده است را کاهش دهد.

 

محلول ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات کنز مدل 6060

ویژگی های این محصول:

  • 250 میلی لیتر
  • مناسب میوه و سبزیجات

 

بهترین روش های ضدعفونی

در حالی که شستشوی محصولات تازه با آب از دیرباز روش سنتی تهیه میوه و سبزیجات قبل از مصرف بوده است، میکروب ها و ویروس های جدید٬ بسیاری از افراد را به این فکر می اندازند که آیا آب خالی برای پاک کردن واقعی آنها کافی است یا خیر.

برخی از افراد استفاده از صابون، سرکه، آب لیمو یا حتی ضد عفونی کننده های تجاری مانند ضدعفونی کننده های میوه و سبزیجات را به عنوان یک اقدام اضافی توصیه کرده اند.

با این حال، متخصصان بهداشت و سلامت غذا، از جمله سازمان غذا و دارو (FDA) و مراکز کنترل بیماری (CDC)، اکیداً از مصرف کنندگان می خواهند که در اکثر موارد به آب ساده برای ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات اکتفا نکنند. البته اثبات نشده است که موادی مانند آب لیمو، سرکه در تمیز کردن از آب ساده موثرتر هستند – و حتی ممکن است رسوبات اضافی بر روی مواد غذایی باقی بگذارند.

در حالی که برخی تحقیقات حاکی از آن است که استفاده از آب الکترولیز خنثی یا وان جوش شیرین می تواند حتی در حذف برخی مواد موثرتر باشد، اما برخی بر این عقیده اند که آب سرد شیر در بیشتر موارد کافی است.

 

قرص ضدعفونی کنننده میوه و سبزیجات ژاول پارت مدل Effervescent

ویژگی های این محصول:

  • سم زدایی
  • هر عدد قرص 2 گرم
  • انجام انگل زدایی
  • افزایش ماندگاری میوه و سبزی
  • بدون نیاز به مایع ظرفشویی
  • مناسب میوه و سبزیجات

 

چگونه میوه ها و سبزیجات را با آب بشوییم؟

شستن میوه ها و سبزیجات تازه در آب خنک قبل از خوردن آنها در مورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی روش خوبی است.

توجه داشته باشید که محصولات تازه را نباید درست قبل از آماده شدن برای خوردن آن شست. شستن میوه ها و سبزیجات قبل از آماده سازی آنها ممکن است محیطی ایجاد کند که در آن رشد باکتری بیشتر باشد.

قبل از شروع به شستن محصولات تازه، دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. اطمینان حاصل کنید که هرگونه ظروف و سطوحی که برای تهیه محصولات خود استفاده می کنید نیز ابتدا کاملاً تمیز باشند.

ابتدا با از بین بردن هرگونه نواحی خراب شده یا پوسیده از محصول تازه شروع کنید. اگر می خواهید میوه یا سبزیجاتی را پوست بگیرید، مانند پرتقال، پوست آن را بشویید، قبل از اینکه پوست آن را بگیرید، آن را بشویید تا از ورود باکتری های سطحی به گوشت جلوگیری کند.

 

مایع ضد عفونی کننده میوه و سبزیجات مازوداین مدل 07

ویژگی های این محصول:

  • 500 میلی لیتر
  • مناسب میوه و سبزیجات
  • مواد موثر این محصول در اف دی ای و ای پی اس آمریکا برای ضد عفونی کردن مواد غذایی و میوه و سبزیجات به ثبت رسیده است و و همچنین این مواد بدون باقیمانده و بدون خطر برای انسان و حیوان می باشد.

 

روش های کلی شستشوی محصولات به شرح زیر است:

  • محصولات با پوست سفت: محصولات با پوست سفت تر مانند سیب، لیمو و گلابی و همچنین سبزیجات ریشه ای مانند سیب زمینی، هویج و شلغم می توانند با مواد ضدعفونی کننده به همراه مسواک شسته شوند.
  • سبزیجات: اسفناج، کاهو، خرداد سوئیسی، تره فرنگی و سبزیجات مانند جوانه بروکلی باید بیرونی ترین لایه آنها را برداشته و سپس در یک کاسه آب خنک غوطه ور کرده، آبکش کرده و با آب تازه شستشو داده شود.
  • محصولات ظریف: محصولات ظریف تر مانند توت ها، قارچ ها و انواع دیگر محصولاتی که احتمال از بین رفتن آنها وجود دارد را می توان با جریان مداوم آب و اصطکاک ملایم با استفاده از انگشتان برای پاک کردن شن های موجود روی آن ها تمیز کرد.

هنگامی که محصول خود را کاملاً شستشو دادید، آن را با استفاده از یک دستمال تمیز یا پارچه تمیز خشک کنید. می توان محصولات ظریف تر را روی حوله انداخت و به آرامی لمس کرد تا خشک شود و آسیبی نبیند.

قبل از مصرف میوه ها و سبزیجات، مراحل ساده بالا را دنبال کنید تا میزان میکروب ها و موادی که روی آنها است را به حداقل برسانید.

 

حرف آخر

رعایت بهداشت مواد غذایی یک عادت مهم بهداشتی است. شستن محصولات تازه به حداقل رساندن میکروب های سطحی و باقی مانده هایی که می توانند شما را بیمار کنند کمک می کند. ترس های اخیر در طی بیماری همه گیر COVID-19 باعث شده است که بسیاری از مردم این سوال را داشته باشند که آیا روش های شستشو، مانند استفاده از صابون یا ضدعفونی کننده ها روی محصولات تازه، بهتر هستند؟ متخصصان بهداشت معتقدند که این کار ضروری نیست. بیشتر میوه ها و سبزیجات را می توان قبل از خوردن با آب خنک به میزان کافی تمیز کرد.

محصولی که لایه یا سطح بیشتری دارند را می توان با قرار دادن آن در یک کاسه آب خنک به منظور پاک کردن ذرات آلودگی، کاملاً شستشو داد.

 

محلول ضد عفونی کننده میوه و سبزیجات موزیلا مدل 01

ویژگی های این محصول:

  • 1000 گرم
  • میکروب کش قوی
  • مناسب میوه و سبزیجات
  • ترکیبات آب دیونیزه ، بنزالونیو کلراید