شکر یک ماده طبیعی است که برای هزاران سال است که بخشی از رژیم غذایی انسان را تشکیل می دهد. همانطور که می دانید شکر انواع مختلفی دارد، شکر قهوه ای و سفید از محبوب ترین انواع آن هستند. دمبل امروز با مقایسه شکر سفید و قهوه ای٬ خواص شکر قهوه ای و مضرات شکر قهوه ای به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید کدام یک را انتخاب کنید.
تفاوت های غذایی
با توجه به اینکه شکر سفید و قهوهای از یک محصول نشأت می گیرند (گیاه نیشکر یا چغندرقند) از نظر غذایی کاملاً مشابه هستند. در واقع بیشتر شکر قهوه ای مخلوطی از شکر سفید و ملاس است که نوعی شربت مشتق از شکر است. ملاس مسئول تیره رنگ بودن آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می دهد.
پیشنهاد می شود مطلب مربوط به برنج قهوه ای را نیز مطالعه فرمایید.
قابل توجه ترین تفاوت تغذیه ای بین این دو این است که شکر قهوهای دارای مقدار کمی کلسیم، آهن و پتاسیم است. البته مقدار این مواد معدنی در شکر قهوهای ناچیز است، بنابراین منبع خوبی از ویتامین ها یا مواد معدنی نیست.
شکر قهوه ای همچنین حاوی کالری کمی کمتری نسبت به شکر سفید است، با این حال تفاوت آن ها بسیار ناچیز است. یک قاشق چای خوری (4 گرم) شکر قهوهای 15 کالری تأمین می کند، در حالی که همین مقدار شکر سفید 16.3 کالری دارد.
جدا از این تفاوت های جزئی، آن ها از نظر تغذیه ای مشابه یکدیگر هستند. تفاوت اصلی آن ها طعم و رنگ آن ها است.
شکر قهوه ای یاس نوین
ویژگی های این محصول:
- 900 گرم
شکر قهوه ای سرو کشمر
ویژگی های این محصول:
- 500 گرم
متفاوت تولید شده است
شکر در آب و هوای گرمسیری که گیاهان نیشکر یا چغندرقند رشد می کنند تولید می شود. هر دو گیاه برای تولید شکر فرآیند مشابهی را طی می کنند. با این حال، روش های ساخته شده برای تبدیل آن به شکر سفید و قهوه ای متفاوت است. ابتدا آب قندی از هر دو محصول استخراج شده، خالص و حرارت داده می شود تا شربت قهوه ای و غلیظی به نام ملاس تشکیل شود.
در مرحله بعد، شکر متبلور سانتریفیوژ می شود تا بلورهای قند تولید کند. سانتریفیوژ دستگاهی است که به سرعت می چرخد تا بلورهای قند را از ملاس جدا کند.
سپس شکر سفید برای از بین بردن ملاس اضافی و ایجاد بلورهای کوچکتر، بیشتر فرآوری می شود. متعاقباً، از طریق سیستم تصفیه ای که اغلب با ذغال استخوان یا استخوان های خرد شده حیوانات ساخته می شود، تشکیل می شود تا شکر سفید ایجاد شود.
شکر قهوه ای تصفیه شده همان سفید است که حاوی ملاس است. در همین حال، شکر قهوهای تصفیه نشده کامل کمتر از شکر سفید تحت پردازش قرار می گیرد و به آن اجازه می دهد تا مقداری از ملاس و رنگ قهوهای طبیعی خود را حفظ کند. به همین دلیل پزشکان پیشنهاد می کنند تا از شکر قهوهای برای مصرف روزانه استفاده شود.
شکر قهوه ای یکان
ویژگی های این محصول:
- 500 گرم
شکر قهوه ای بن مانو
ویژگی های این محصول:
- 500 گرم
کاربردهای آشپزی
از شکر سفید و قهوه ای می توان به روش های مختلفی در پخت و پخت و پز استفاده کرد. اگرچه بعضی اوقات می توانند به جای یکدیگر استفاده شوند، اما انجام این کار ممکن است روی رنگ، طعم یا بافت محصول نهایی شما تأثیر بگذارد.
ملاس موجود در شکر قهوهای رطوبت را حفظ می کند، بنابراین استفاده از آن در پخت و پز باعث نرم تر شدن و چگال تر شدن بافت غذا می شود. به عنوان مثال، کلوچه های ساخته شده با آن مرطوب تر و متراکم تر خواهند بود، در حالی که کلوچه های ساخته شده با شکر سفید تا حد بیشتری پف می کنند و به این ترتیب هوای بیشتری به خمیر وارد می شود و در نتیجه بافت هوای بیشتری پیدا می کند. به همین دلیل، شکر سفید در تعدادی از غذاها که نیاز به پف کافی دارند ، مانند کیک٬ موس یا سوفله استفاده می شود. در مقابل، از شکر قهوهای برای محصولات پخته شده متراکم مانند نان کدو سبز و کلوچه های غنی شده استفاده می شود.
سایر کاربردهای شکر قهوه ای شامل لعاب و سس های غنی مانند سس کباب است.
دارای مشخصات و عطر و طعم متفاوت هستند
تفاوت عمده شکر سفید و قهوه ای در طعم و رنگ آنهاست. جایگزینی شکر سفید به جای قهوهای در
دستور العمل ها بر روی رنگ غذا تأثیر می گذارد و به آن یک رنگ کاراملی یا قهوه ای روشن می دهد. در
مقابل ، پخت و پز با شکر سفید منجر به تولید محصولی با رنگ روشن می شود. بنابراین، هر کدام را که
انتخاب کنید به نتیجه نهایی مورد نظر شما بستگی دارد.
شکر سفید و قهوه ای همچنین دارای مشخصات طعم منحصر به فرد هستند. شکر قهوهای به دلیل ملاس
اضافه شده، طعم عمیق، کاراملی یا تافی مانند دارد. به همین دلیل، در کیک های شکلاتی و کلوچه ها و
همچنین کیک های میوه ی غنی شده به خوبی کار می کند.
از طرف دیگر، شکر سفید شیرین تر است، بنابراین می توانید از آن کمتر استفاده کنید تا به طعم دلخواه
خود برسید. عطر و طعم خنثی آن باعث می شود که یک ماده متنوع در پخت باشد.
شکر قهوه ای اثرار
ویژگی های این محصول:
- 450 گرم
شکر قهوه ای اثرار
ویژگی های این محصول:
- 7 گرم
- 150 عدد
کدام یک را باید انتخاب کنید؟
اینکه شکر سفید یا قهوهای انتخاب کنید به ترجیح شخصی بستگی دارد، زیرا طعم و رنگ تفاوت اصلی این دو است.
شکر قهوهای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به نوع سفید آن است و پردازش کمتری روی آن صورت
گرفته شده و سالم تر از شکر سفید است.
نکته مهم، همان طور که می دانید قند و شکر از عوامل موثر شیوع چاقی و علت اصلی بیماری ها، از جمله
دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است. به همین دلیل، توصیه می شود تنها 5-10٪ از کالری روزانه خود را
به قند یا شکر اختصاص دهید. پس همه انواع قند و شکر باید در یک رژیم غذایی سالم محدود شود.
حرف آخر
شکر سفید و قهوهای دو نوع شکر رایج هستند. مراحل تولید این دو متفاوت است، در نتیجه طعم، رنگ و
مصارف آشپزی متمایزی دارند.
شکر قهوهای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است و هنگام تولید پردازش کمتری روی آن
انجام شده است اما چیزی که باید به آن توجه شود این است که برای حفظ سلامتی مصرف انواع قندها
باید در رژیم غذایی محدود شوند.