زنجبیل گیاهی گل دهنده است که از جنوب شرقی آسیا نشات گرفته است و یکی از سالم ترین (و خوشمزه ترین) ادویه های روی کره زمین و نزدیک به خانواده زردچوبه و هل است. ریزوم (قسمت زیرزمینی ساقه) بخشی است که معمولاً به عنوان ادویه استفاده می شود. اغلب به آن ریشه زنجبیل گفته می شود.

زنجبیل را می توان به صورت تازه، خشک، پودر شده یا به عنوان روغن استفاده کرد. این ادویه در دستور العمل های غذایی بسیار رایج است. حتی گاهی اوقات به غذاهای فرآوری شده و آرایشی نیز اضافه می شود. دمبل در این پست به فواید زنجبیل می پردازد.

 

خواص زنجبیل

1. دارای خواص دارویی قوی است

زنجبیل سابقه بسیار طولانی در استفاده در اشکال مختلف در طب سنتی دارد. این ماده برای کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع و کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده شده است.

رایحه و عطر و طعم بی نظیر زنجبیل از روغن های طبیعی آن ناشی می شود. جینجرول ترکیب اصلی فعال زیستی در زنجبیل است که مسئول بسیاری از خواص دارویی زنجبیل است.

طبق تحقیقات، زنجبیل اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قدرتمندی دارد. به عنوان مثال، می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند، که نتیجه وجود بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن است.

 

پودر زنجبیل گلستان

ویژگی های این محصول:

  • 55 گرم
  • درب نمك پاشی

 

2. می تواند اشکال زیادی از حالت تهوع، به ویژه تهوع صبحگاهی را درمان کند.

به نظر می رسد زنجبیل در برابر حالت تهوع بسیار موثر است و به رفع حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند، کمک کند. همچنین می تواند به حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی کمک کند.

با این حال، در هنگام تهوع مربوط به بارداری، مانند تهوع صبحگاهی، موثرترین ماده باشد. طبق مطالعاتی که در مجموع روی 1278 زن باردار انجام شد، 1.1-1.5 گرم زنجبیل می تواند علائم تهوع را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

اگرچه زنجبیل بی خطر تلقی می شود، اگر باردار هستید قبل از مصرف مقادیر زیاد با پزشک خود صحبت کنید. توصیه می شود زنان باردار نزدیک به زایمان یا سقط جنین از مصرف زنجبیل خودداری کنند.

 

پودر زنجبیل شاهسوند

ویژگی های این محصول:

  • 80 گرم
  • درب نمك پاشی

 

3. می تواند به کاهش وزن کمک کند.

طبق مطالعات انجام شده روی انسان و حیوانات، زنجبیل می تواند در کاهش وزن نقش موثری داشته باشد. یک بررسی در سال 2019 نتیجه گرفت که مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی باعث کاهش وزن بدن، کاهش نسبت دور کمر به لگن و ران در افراد با اضافه وزن یا چاقی می شود.

مطالعه 2016 در مورد 80 زن مبتلا به چاقی نشان داد که زنجبیل همچنین می تواند به کاهش شاخص توده بدن (BMI) و سطح انسولین خون کمک کند. سطح بالای انسولین خون با چاقی همراه است. شرکت کنندگان در این تحقیق دوزهای روزانه نسبتاً بالا – 2 گرم – پودر آن را به مدت 12 هفته دریافت کردند.

همچنین در بررسی مقالات سال 2019 در مواد غذایی کاربردی به این نتیجه رسیدند که تأثیر بسیار مثبتی بر چاقی و کاهش وزن دارد. با این حال، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

شواهد به نفع نقش زنجبیل در جلوگیری از چاقی در مطالعات حیوانی قوی تر است. موش هایی که به طور مداوم از آب یا عصاره آن استفاده می کردند، کاهش وزن بدن را، حتی در مواردی که رژیم های غذایی پرچربی نیز داشتند٬ تجربه کردند.

تاثیر زنجبیل در کاهش وزن ممکن است به مکانیسم های خاصی مربوط باشد، از جمله توانایی آن در افزایش میزان کالری سوزانده شده یا کاهش التهاب.

 

پودر زنجبیل سحرخیز

ویژگی های این محصول:

  • 60 گرم
  • درب نمك پاشی

 

4- می تواند به آرتروز کمک کند

آرتروز یک مشکل شایع است که موجب تخریب مفاصل در بدن و منجر به علائمی مانند درد و سفتی مفصل می شود. در یک تحقیق مشخص شد افرادی که از این ماده برای درمان خود استفاده می کردند، کاهش قابل توجهی در درد و ناتوانی داشتند.

شرکت کنندگان در مطالعه بین 500 میلی گرم (میلی گرم) و 1 گرم زنجبیل در هر روز از 3 تا 12 هفته دریافت کردند و اکثر آنها آرتروز زانو داشتند.

مطالعه دیگری از سال 2011 نشان داد که ترکیبی از زنجبیل موضعی، کندر، دارچین و روغن کنجد می تواند به کاهش درد و سفتی در افراد مبتلا به آرتروز زانو کمک کند.

 

گرانول زنجبیل ضامن

ویژگی های این محصول:

  • 100 گرم
  • درب نمك پاشی

 

5- می تواند قند خون را به شدت کاهش دهد و عوامل خطر بیماری های قلبی را بهبود بخشد.

این حوزه از تحقیقات نسبتاً جدید است، اما می تواند دارای خواص ضد دیابت قدرتمندی باشد. در یک مطالعه در سال 2015 بر روی 41 شرکت کننده با دیابت نوع 2، 2 گرم پودر زنجبیل در روز 12٪ قند خون ناشتا را کاهش داد.

همچنین باعث بهبود چشمگیر هموگلوبین (نشانگر سطح قند خون) در طولانی مدت شد که طی مدت 12 هفته 10٪ کاهش یافت. همچنین 28٪ کاهش نسبت آپولیپوپروتئین و 23٪ کاهش مالون دی آلدئید (MDA) که حاصل جانبی استرس اکسیداتیو است وجود دارد. نسبت بالای آپولیپوپروتئین و میزان بالای MDA هر دو عامل اصلی خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند.

با این حال، به یاد داشته باشید که این فقط یک تحقیق کوچک بود اما نتایج فوق العاده چشمگیری داشت، اما قبل از ارائه هر گونه توصیه، باید در مطالعات بزرگتر تأیید شوند.

 

زنجبیل ناساب ضامن

ویژگی های این محصول:

  • 150 گرم

 

6. می تواند به درمان سو هاضمه مزمن کمک کند.

سو هاضمه مزمن با درد و ناراحتی مکرر در قسمت بالای معده مشخص می شود. اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه معده عامل اصلی سو هاضمه است. جالب است که ثابت شده است زنجبیل تخلیه معده را تسریع می کند.

به افراد مبتلا به سو هاضمه، در یک مطالعه کوچک در سال 2011 یا کپسول زنجبیل داده شد. یک ساعت بعد به همه آنها سوپ داده شد. 12.3 دقیقه طول کشید تا معده در افرادی که زنجبیل دریافت می کنند خالی شود. این زمان در کسانی که زنجبیل دریافت نکرده بودند 16.1 دقیقه طول کشید.

این تأثیرات در افراد بدون سو هاضمه نیز دیده شده است. در مطالعه ای که در سال 2008 توسط برخی از اعضای همان تیم تحقیقاتی انجام شد، به 24 فرد سالم کپسول زنجبیل داده شد. یک ساعت بعد به همه آنها سوپ داده شد.

مصرف زنجبیل تخلیه معده را تسریع کرد. برای افرادی که آن دریافت کرده اند 13.1 دقیقه و برای دیگران 26.7 دقیقه طول کشید.

 

پودر زنجبیل شاهسوند

ویژگی های این محصول:

  • 50 گرم

 

7. می تواند درد قاعدگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد

دیسمنوره به دردی که در طول چرخه قاعدگی احساس می شود اشاره دارد. یکی از کاربردهای سنتی زنجبیل برای تسکین درد، از جمله درد قاعدگی است. در مطالعه ای در سال 2009، به 150 زن دستور داده شد كه 3 روز اول قاعدگی یا زنجبیل یا داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) استفاده كنند.

سه گروه روزانه چهار دوز پودر زنجبیل (250 میلی گرم)، مفنامیک اسید (250 میلی گرم) یا ایبوپروفن (400 میلی گرم) دریافت کردند. زنجبیل موفق شد درد را به اندازه دو NSAID کاهش دهد. دانشمندان در مطالعات اخیر نیز به این نتیجه رسیده اند که مشابه دیگر داروها٬ مانند مفنامیک اسید و استامینوفن / کافئین / ایبوپروفن (نوافن) موثر است.

 

پودر زنجبیل کرالیچین

ویژگی های این محصول:

  • 40 گرم
  • دارای بسته‌بندی زیپ کیپ

 

8- ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند

سطح بالای کلسترول LDL (بد) با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است. غذاهایی که می خورید می توانند تأثیر زیادی روی سطح LDL داشته باشند. در مطالعه ای که در سال 2018 روی 60 فرد مبتلا به چربی خون انجام شد، 30 نفری که هر روز 5 گرم پودر زنجبیل دریافت می کردند، میزان کلسترول LDL (بد) خود را در مدت 3 ماه 17.4٪ کاهش دادند.

گرچه افت LDL چشمگیر است، اما باید توجه داشت که شرکت کنندگان در این مطالعه دوزهای زیادی از زنجبیل دریافت کردند. بسیاری از آنها طعم بد دهان را دلیل عدم مصرف آن ذکر کردند که در آنها دوزهای 500 میلی گرم تا 1 گرم زنجبیل دریافت کردند.

دوزهای مصرف شده در طول مطالعه چربی خون 5-10 برابر بیشتر است. این احتمال وجود دارد که اکثر افراد در مصرف دوز 5 گرم به مدت کافی برای دیدن نتایج مشکل داشته باشند.

در یک مطالعه قدیمی از سال 2008، افرادی که هر روز 3 گرم پودر زنجبیل دریافت می کردند (به شکل کپسول) نیز کاهش قابل توجهی در بیشتر نشانگرهای کلسترول مشاهده کردند. میزان کلسترول LDL (بد) آنها طی 45 روز 10٪ کاهش یافت.

 

پودر زنجبیل الیت

ویژگی های این محصول:

  • 40 گرم
  • درب نمك پاشی

 

9. حاوی ماده ای است که می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند

زنجبیل به عنوان یک روش درمانی جایگزین برای انواع مختلف سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. خواص ضد سرطان مربوط به ماده جینجرول است که به مقدار زیاد در حالت خام خام یافت می شود.

در یک مطالعه 28 روزه روی افراد در معرض خطر طبیعی به سرطان روده، 2 گرم عصاره آن در روز به میزان قابل توجهی مولکول التهابی در روده بزرگ را کاهش داد. با این حال، در تحقیقی دیگر در افرادی که در معرض خطر بالای سرطان روده بزرگ هستند، نتایج مشابهی را ایجاد نکرد.

برخی از شواهد وجود دارد، اگرچه محدود کردن زنجبیل در برابر دیگر سرطان دستگاه گوارش مانند سرطان لوزالمعده و سرطان کبد موثر است. ممکن است در برابر سرطان پستان و سرطان تخمدان نیز موثر باشد. اما به طور کلی، تحقیقات بیشتری لازم است.

 

10. عملکرد مغز را بهبود می بخشد و در برابر بیماری آلزایمر محافظت می کند

استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن می تواند روند پیری را تسریع کند. اعتقاد بر این است که این ها از عوامل اصلی بیماری آلزایمر هستند. برخی مطالعات حیوانی نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فعال زیستی در زنجبیل می تواند پاسخ های التهابی که در مغز رخ می دهد را مهار کند.

همچنین شواهدی وجود دارد که این ماده می تواند به افزایش عملکرد مغز به طور مستقیم کمک کند. علاوه بر این، مطالعات متعددی در حیوانات نشان می دهد که این ادویه می تواند در برابر کاهش عملکرد مغز در سنین بالا تاثیر گذار باشد.

 

11. می تواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند

زنجبیل می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت کمک کند. در حقیقت، عصاره زنجبیل می تواند از رشد انواع مختلف باکتری جلوگیری کند. طبق مطالعه ای در سال 2008، در برابر باکتری های دهانی که به التهاب لثه و پریودنتیت مرتبط هستند بسیار موثر است. اینها هر دو بیماری التهابی لثه هستند. زنجبیل تازه همچنین می تواند در برابر ویروس انسدادی تنفسی (RSV)، علت شایع عفونت های تنفسی، موثر باشد.

 

حرف آخر

زنجبیل مملو از مواد مغذی و ترکیبات فعال زیستی است که فواید بسیاری برای بدن و مغز شما دارد و یکی از معدود غذاهای فوق العاده غذایی است که واقعاً شایسته این اصطلاح است.