تبلت ها و تلفن های هوشمند ابزارهای خوبی برای مشغول کردن و ساکت کردن بچه ها هستند. خصوصاً برای والدینی که مشغله زیادی دارند. همچنین می توانند ابزاری عالی برای ایجاد رفتار مناسب در کودکان استفاده کرد. اما برخی از روانشناسان معتقدند که استفاده از آن به عنوان وسیله ای برای ساکت کردن کودک یا رشوه به کودک٬ ممکن است عواقب زیادی داشته باشد.
معلمان، والدین، روانشناسان و حتی مشاورین در مورد تأثیرات موبایل ها و تبلت ها و سایر ابزارهای دارای صفحه لمسی بر روی کودکان زیر 3 سال که از آنها استفاده می کنند. احتیاط می کنند. آنها بر این باورند که زمان استفاده از آن می تواند روی رشد مغز کودکان تأثیر منفی بگذارد.
پیشنهاد می کنیم مطلب سالم ترین گوشی های تلفن همراه را نیز مطالعه نمایید.
اما این هشدارها زمانی است که شکل جدیدی از رسانه در بین کودکان محبوب شود. مثلا بازی های ویدیویی منتشر شده می تواند باعث خشونت بچه ها شود. اما آیا نگرانی در مورد آیپد یا تبلت یا گوشی های موبایل قابل تأمل است؟ تبلت و تلفن های هوشمند چه عواقبی می توانند روی کودکان خردسال داشته باشد؟ یا آیا برخلاف نظر متخصصان، فوایدی دارند؟ برای پاسخ به این سوالات با دمبل همراه شوید.
از آنجا که تبلت ها و تلفن های هوشمند هنوز جدید هستند. تحقیقات واضحی در اثرات تبلت بر کودکان وجود ندارند. اگرچه بسیاری از مطالعات نشان می دهد که ممکن است بین زمان نگاه کردن به صفحه نمایش موبایل و مغز کودکان ارتباطی وجود داشته باشد. اما هنوز زود است که بگوییم اثر مستقیم دارد.
در ادامه به بررسی جوانب مثبت و منفی بازی کردن و وقت گذراندن کودکان با تبلت و موبایل خواهیم پرداخت:
تبلت لنوو مدل TAB M7 7305X
ویژگی های این محصول:
-
2 گیگابایت رم
- یک سیم کارت
-
قابلیت مکالمه دارد
-
حافظه داخلی 32 گیگا بایت
اثرات بد تبلت ها و تلفن های هوشمند
سازمان بهداشت جهانی در سال 2019 و آکادمی اطفال در سال 2016. توصیه کردند که کودکان بین 2 تا 5 سال باید به حداکثر یک ساعت زمان برای استفاده از گوشی های هوشمند و تبلت ها در روز محدود شوند. دلیل این امر این نیست که صفحه نمایش ها برای کودکان خطرناک هستند٬ بلکه مشغول شدن کودک به این ابزار، او را از داشتن فعالیت بدنی و خواب کافی باز می دارد. فعالیت بدنی و ورزش مزایای زیادی برای رشد جسمی و روحی کودک دارند.
در طول سال های اول، مغز کودک به سرعت رشد می کند و کودکان بسیار جوان با تعامل با مردم. بهترین نتیجه را می گیرند. پایین بودن سر و نداشتن تماس چشمی با افراد ممکن است برای رشد مغزی آنها مضر باشد.
صفحه نمایش ها حواس بچه های یک یا دو ساله را از تعامل با والدین، خواهر و برادرها و بچه های دیگر دور می کنند. دن سیگل از مرکز تحقیقات آگاهی ذهنی. عقیده دارد که استفاده از گوشی موبایل و تبلت مانع رشد زبان، روابط اجتماعی و عاطفی می شود. این مسئله ممکن است. بر رشد بینش، همدلی، راههای شناخت خود و ارتباط بین فرزندان تأثیر بگذارد. همچنین یکی از تحقیقات نشان می دهد که استفاده از تلفن همراه می تواند توانایی صحبت کردن را در افراد 19 ماهه به تأخیر بیندازد.
مطالعه ای که در سال 2020 منتشر شد
شامل اسکن ام.آر.آی مغز کودکان 3 تا 5 ساله است. نشان داد کسانی که بیش از حد توصیه شده روزانه از صفحه نمایشگر استفاده می کنند. از سطح نابسامانی و رشد کمتری در زبان، سواد و مهارت های شناختی برخوردار خواهند بود. به گفته دکتر جان هاتون، متخصص اطفال و محقق بالینی در بیمارستان کودکان سینسیناتی، مغز در پنج سال اول با سرعت بیشتری رشد می کند.
همچنین، کودکان نوپا باید از نظر جسمی فعال باشند. باید به طور فعال در محیط خود کاوش کنند و بی تحرک نباشند. به همین دلیل است که آکادمی اطفال آمریکا (AAP) زمان استفاده از تبلت و آیپد را برای کودکان زیر 2 سال توصیه نمی کند.
تبلت لنوو مدل TAB M7 WIFI
ویژگی های این محصول:
-
1 گیگابایت رم
- سیم کارت ندارد
-
قابلیت مکالمه ندارد
-
حافظه داخلی 16 گیگا بایت
جلوه های خوب تبلت ها و تلفن های هوشمند
برخی از مطالعات و عقیده کارشناسان در حال حاضر این باور عمومی را که کودکان کوچک به دلیل مزایای استفاده از صفحه لمسی مجاز به استفاده از آن ها نیستند. زیر سوال می برند:
زمان نمایش به بچه ها کمک می کند تا آرام شوند.
کودکان و نوجوانان در کودکی استعدادی برای استفاده از فناوری پیدا می کنند که این مهارت مهمی است و بیشتر در آینده آن ها تاثیر دارد. فناوری بخشی از یادگیری او در مدرسه خواهد بود. منطقی است که کودک شما در سنین پایین این جهان را کشف کند. کودک شما حتی ممکن است در مورد فناوری و چگونگی استفاده از آن کنجکاو شود و علاقه مند به یادگیری کدنویسی شوند که این کار مزایای زیادی برایشان دارد.
تحریک ذهن
تبلت ها و تلفن های هوشمند فرصتی را برای کودک شما فراهم می کنند تا ذهن خود را به روشی سرگرم کننده تحریک کند و از این طریق آموزش ببیند. به عنوان برخی آموزش های موجود در iPad عالی است.
تبلت ها و گوشی های هوشمند در واقع برای رشد شناختی و اجتماعی نوزادان استفاده شود. کیفیت صفحه نمایش می تواند کودک را در استفاده از تبلت ها در گیر کند و تماشا کردن و صحبت کردن درباره آنچه او می بیند یا انجام می دهد سبب رشد فکری او می شود.
تبلت ها می توانند ابزارهای قدرتمند آموزشی باشند. به عنوان مثال، iPad ها ابزار خوبی برای خواندن هستند. به گفته یکی از محققان موسسه آموزش در لندن، در مقایسه با کودکانی که فقط از کتاب استفاده می کنند. کودکانی که خواندن از طریق iPad را می آموزند، درگیری و همکاری بیشتری دارند.
یادگیری
بچه های بزرگتر می توانند از دیدن یا خواندن محتوای آموزشی در تلفن های هوشمند و تبلت ها یاد بگیرند.
این گجت ها در واقع می توانند دریچه ای به دنیا باشند که آنها را در معرض انواع دانش، فرهنگ و طرز تفکر
قرار می دهد.
تبلت ها و تلفن های هوشمند نیز ابزاری برای برقراری ارتباط کودک شما هستند. Skyping یا Facetiming با
دوستان یا اقوام استفاده بسیار خوبی از صفحه نمایش است. در واقع، گپ ویدئویی برای بچه ها، حتی در
افراد زیر 2 سال، مزایایی دارد. زیرا به ایجاد روابط عاطفی و ارتباط با اعضای خانواده از راه دور کمک می کند.
برای نوجوانان، برقراری ارتباط از طریق صفحه نمایش برای ایجاد روابط آنلاین بخش مهمی از رشد در دوران
نوجوانی است.
کودکان می توانند از طریق رسانه های اجتماعی روابط بین فردی را برقرار و تقویت کنند.
تبلت سامسونگ مدل Galaxy Tab A 8
ویژگی های این محصول:
-
2 گیگابایت رم
- سیم کارت دارد
-
قابلیت مکالمه دارد
-
حافظه داخلی 32 گیگا بایت
حرف آخر
استفاده از تبلت ها و گوشی های هوشمند مزایا و معایب زیادی دارد ولی باید برای استفاده از آن زمانبندی
و کنترل صورت گیرد. استفاده از آن ها امروزه ضروری است و نباید استفاده از آن از روند رشد کودک حذف
شود.