امتیازدهی

از شیر گرفتن فرآیندی است که طی آن نوزادانی که کاملاً به شیر وابستگی دارند به غذاهای جامد سوق داده می شوند. با اولین لقمه غذا شروع می شود و با آخرین خوراک شیر مادر یا شیر فرمول پایان می یابد. زمان و چگونگی معرفی غذاهای جامد برای ایجاد عادات غذایی سالم و محدود کردن غذا خوردن بسیار حیاتی است. بیبی فیدر در این روند به کودک کمک بیشتری می کند. در این مقاله دمبل نکات موفقیت آمیز از شیر گرفتن، از جمله غذاهای قابل انتخاب و اجتناب، زمان مناسب و نگرانی های احتمالی را ارائه می دهد. همچنین انواع بیبی فیدر٬ بهترین مارک فیدر و پستانک غذاخوری کودک معرفی خواهد شد.

 

پیشنهاد می شود مطلب مربوط به پستانک را نیز مطالعه فرمایید.

 

چه زمانی نوزادان برای غذای جامد آماده هستند؟

اکثر متخصصان بهداشت توصیه می کنند که نوزادان دریافت مواد غذایی جامد را از حدود 4-6 ماهگی آغاز کنند. اغلب توصیه از شش ماه شروع می شود زیرا در این سن نوزادان به مواد مغذی اضافی که در شیر یافت نمی شوند مانند آهن و روی نیاز دارند. مقدار کمی غذای جامد می تواند این مواد مغذی را تأمین کند.

 

فیدر غذاخوری بیبی لند مدل 285New

ویژگی های این محصول:

  • سایز: 3
  • جنس سری: سیلیکون
  • درپوش دارد
  • دارای دو عدد سری سیلیکونی اضافه با سایز 1 و سایز 3

 

کارشناسان همچنین پیشنهاد می کنند به دنبال نشانه هایی برای آماده بودن کودک برای رشد در برابر مواد جامد باشید. این نشانه ها شامل:

  • خوب نشستن
  • کنترل خوب سر
  • می تواند غذا را در دهان خود نگه دارد و مایل به جویدن است
  • می تواند غذا را برداشته و در دهان خود بگذارد
  • در زمان صرف غذا کنجکاو است و مشتاقانه درگیر می شود

به ندرت اتفاق می افتد که نوزادان قبل از 4-6 ماهگی برای غذای جامد آماده شوند. اگر فکر می کنید کودک شما علائمی را نشان می دهد که برای غذای جامد آماده است اما هنوز 6 ماهه نشده است، با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید.

 

فیدر غذاخوری کودک مایا

ویژگی های این محصول:

  • سایز: 3
  • جنس سری: سیلیکون
  • درپوش دارد
  • مناسب برای سن 4 ماه

 

رویکردهای متفاوت برای از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن به طور معمول به دو روش اصلی تقسیم می شود: سنتی و هدایت کودک.

هیچ محدودیتی برای اینکه کودکتان غذای جامد را شروع کند٬ وجود ندارد. همانطور که گفته شد، دانستن مزایا و معایب هر روش می تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را برای خود و کودک خود بگیرید. همچنین می توانید این روش ها را با هم ترکیب کنید تا مناسب ترین راه را برای کودک خود پیدا کنید.

 

از شیر گرفتن کودک با روش هدایتی

در این روش، نوزادان از همان ابتدا ترغیب به تغذیه خود می شوند. شما می توانید غذاهای جامد را به عنوان فینگر فود به او بدهید و به کودک اجازه دهید مواد جامد را با سرعت خود کشف کند. یا به صورت میکس شده داخل بیبی فیدر ریخته و اجازه دهید به آرامی آن را مانند پستانک میک زده و بخورد.

 

فیدر غذاخوری کودک دکتر براونز مدل 01

ویژگی های این محصول:

  • سایز: 1
  • جنس سری: سیلیکون
  • درپوش دارد
  • مناسب برای 4 ماه به بالا
  • فاقد ماده مضر BPA و Phthalate

 

مزایا

  • در این روش غذا خوردن مستقل را زودتر تشویق می کند.
  • نوزاد می تواند بهتر در مورد سیری تصمیم بگیرند و در طولانی مدت کمتر دچار اضافه وزن شود.
  • نیاز به پخت جداگانه را کاهش می دهد، زیرا وعده های غذایی خانوادگی معمولاً مناسب هستند.
  • تمام خانواده شما می توانند با هم غذا بخورند.

معایب

  • باعث افزایش نگرانی در مورد خندیدن و خفگی می شود. با این حال، در صورت درست کردن غذاهای مناسب، خطر خفگی کودک شما نباید بیشتر از روش سنتی باشد.
  • سخت است بفهمید که کودک شما چه مقدار غذا خورده است.
  • کثیف کاری بیشتری دارد.
  • تشخیص حساسیت های غذایی ممکن است دشوارتر باشد، زیرا اغلب چندین غذا به طور هم زمان میکس شده و به کودک داده می شود.

 

از شیر گرفتن به روش سنتی

در این روش، کودک خود را با شیر تغذیه می کنید و کم کم او را با غذاهای جامد آشنا می کنید. برای شروع از غذاهای میکس شده (برای راحتی کار از بیبی فیدر استفاده شود)، سپس فینگر فودها و در آخر لقمه های کوچک.

 

فیدر میوه خوری مادرکر

ویژگی های این محصول:

  • سایز: 1
  • جنس سری: سیلیکون
  • درپوش دارد
  • مناسب برای 0 ماه به بالا

 

مزایا

  • راحت تر می توانید ببینید کودک شما چه مقدار غذا خورده است.
  • کمتر کثیف کاری دارد.

معایب

تهیه وعده های غذایی جداگانه و نیاز به تغذیه کودک می تواند زمانبر باشد.

ممکن است خطر تغذیه بیش از حد برای کودک وجود داشته باشد.

اگر نوزادان خیلی زیاد به صاف کردن پوره ها عادت کنند، تغییر غذاها به بافت های دیگر ممکن است دشوار باشد.

 

اولین مزه

اولین مزه ها برای ایجاد عادات غذایی خوب و قرار دادن نوزاد در معرض طعم های مختلف بسیار مهم است. هنگام معرفی غذاهای جدید، به یاد داشته باشید که مقدار غذایی که توسط کودک خورده شده نسبت به تعداد غذاهای امتحان شده توسط وی از اهمیت کمتری برخوردار است. در مراحل ابتدایی از شیر گرفتن، کودک شما بیشتر غذای خود را از شیر مادر یا شیر خشک دریافت خواهد کرد.

با اجازه دادن به او برای بازی کردن، لمس و طعم غذاهای جدید، سعی کنید این تجربه مثبت را برای کودک خود رقم بزنید. حدود یک ساعت پس از شیر خوردن و هنگامی که کودک شما خیلی خسته نیست، زمان مناسبی برای امتحان غذاست. مخلوط کردن غذاها با کمی شیر مادر یا شیرخشک می تواند باعث بهبود پذیرش شود.

 

فیدر میوه خوری نوزاد چیکو

ویژگی های این محصول:

  • سایز: 1
  • جنس سری: پلاستیک
  • درپوش دارد
  • مناسب برای 4 ماه به بالا

 

اولین غذاهای مناسب شامل:

  • سبزیجات نرم و پخته شده: کلم بروکلی، هویج، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، نخود فرنگی
  • میوه نرم: موز، انبه، زغال اخته، تمشک، آووکادو، گلابی یا سیب پخته شده، آلو، هلو
  • غلات: بلغور جو دوسر، برنج، کینوا، ارزن – پخته، له شده یا پوره شده در یک بافت مناسب و مخلوط با مقدار کمی شیر مادر یا شیر فرمول

تمامی موارد به صورت پوره شده، له شده یا به عنوان غذای انگشتی سرو شود. برای راحتی کودک غذا را درون بیبی فیدر ریخته و اجازه دهید خودش به آرامی آن را میل کند. با چند قاشق یا چند لقمه یک بار در روز و حدود یک هفته شروع کنید تا ارزیابی کنید که کودک شما بیشتر می خواهد یا کمتر.

غذاهای جدید می توانند هر روز به وی معرفی شوند و همچنین می توانید غذاها را ترکیب کنید. به عنوان مثال، سعی کنید غلات برنج را با گلابی٬ موز یا آووکادو مخلوط کنید. همچنین می توانید کودک را به نوشیدن آب در یک فنجان کوچک عادت دهید.

 

پختن غذاهای مخصوص

هنگامی که کودک شما در حدود 4-6 ماهگی است و به طور منظم غذای جامد می خورد، می توانید انواع مختلفی از غذاها را برای او تهیه کنید تا بتوانید روزانه و به آرامی تا سه وعده غذا در روز را به او بدهید.

حتماً بافت های مختلفی را ارائه دهید و علائم سیری کودک را مشاهده کنید.

غذاهایی که می توانید تست کنید:

  • گوشت، مرغ و ماهی: اطمینان حاصل کنید که این مواد نرم و قابل کنترل هستند. حتما استخوان ها را جدا کنید.
  • تخم مرغ: اطمینان حاصل کنید که خوب پخته شده باشند.
  • محصولات لبنی پرچرب: ماست و پنیر ساده گزینه های خوبی هستند.
  • غلات حاوی گلوتن: از جمله گزینه ها می توان به ماکارونی و جو اشاره کرد.
  • حبوبات: کودک شما ممکن است لوبیا، عدس، نخود و نخود فرنگی را دوست داشته باشد.
  • فینگر فودها: کیک های برنجی، نان های مغزی و ماکارونی پخته شده و همچنین میوه های نرم (موز، گلابی، انبه و آووکادو) و سبزیجات نرم و پخته (هویج، سیب زمینی شیرین و کلم بروکلی) را امتحان کنید.
  • آجیل و دانه ها: اطمینان حاصل کنید که این مواد ریز شده باشند یا به عنوان کره مغز (مانند کره بادام زمینی) استفاده شوند. آجیل کامل نباید به کودکان زیر 5 سال داده شود. اگر سابقه خانوادگی آلرژی به مغزها وجود دارد، با احتیاط آن را به کودک بدهید.

 

فیدر غذاخوری بیبی لند مدل 291

ویژگی های این محصول:

  • سایز: 2
  • جنس سری: سیلیکون
  • درپوش دارد
  • مناسب برای 4 ماه به بالا

 

در حدود 7-9 ماهگی، بسیاری از نوزادان می توانند هر روز سه وعده غذایی کوچک را مصرف کنند. سعی کنید در هر وعده غذایی منبع پروتئین، کربوهیدرات و چربی داشته باشید.

در حدود 9-11 ماهگی، بسیاری از نوزادان می توانند وعده های غذایی خانوادگی را که به لقمه های کوچک تقسیم می شوند، مصرف کنند. همچنین باید غذاهای انگشتی سخت تری مانند فلفل خام، کدو سبز، سیب، هویج، کراکر و نان پیتا به آنها داده شود. در این سن، بیشتر نوزادان می توانند روزانه سه وعده غذایی و احتمالاً یک دسر مانند ماست ساده و یا میوه را مصرف کنند.

در 1 سالگی، بیشتر نوزادان می توانند آنچه را که بقیه اعضای خانواده می خورند بخورند و به وعده های غذایی خانواده می پیوندند. در این مرحله، بسیاری از نوزادان می توانند روزانه سه وعده غذایی کوچک بعلاوه 2-3 میان وعده مصرف کنند.

به یاد داشته باشید که هر نوزاد متفاوت است – ممکن است کودک شما بسته به نیاز خود کم و بیش غذا بخورد.

 

غذاهایی که باید از آن ها اجتناب شود

اگرچه مهم است که کودک شما طیف گسترده ای از غذاها را بخورد، برخی از غذاها وجود دارد که باید از آنها اجتناب شود، از جمله:

  • عسل: به دلیل خطر بوتولیسم، نوعی جدی از مسمومیت غذایی، هرگز به نوزادان زیر 12 ماه عسل ندهید.
  • تخم مرغ نپخته: این ماده ممکن است حاوی باکتری سالمونلا باشد که می تواند کودک شما را بیمار کند.
  • محصولات لبنی غیرپاستوریزه: پاستوریزاسیون باعث از بین رفتن باکتری های موجود در لبنیات می شود که ممکن است باعث عفونت شود.
  • غذاها یا نوشیدنی های قندی، نمکی یا فرآوری شده: این مواد معمولاً مواد مغذی بسیار کمی را تأمین می کنند. شکر می تواند به دندان ها آسیب برساند و کلیه های نوزادان نمی توانند با نمک زیاد کنار بیایند. از افزودن نمک به وعده های غذایی خانواده پرهیز کنید.
  • آجیل کامل: به نوزادان و کودکان زیر 5 سال به دلیل خطر خفگی داده نشود. اگر سابقه خانوادگی آلرژی به آجیل وجود دارد یا کودک شما آلرژی دیگری دارد، قبل از معرفی محصولات آجیل با پزشک متخصص اطفال خود مشورت کنید.
  • فرآورده های کم چرب: نوزادان نسبت به بزرگسالان به نسبت بیشتری در رژیم غذایی خود به چربی نیاز دارند.
  • شیر گاو: می توانید شیر گاو را به مقدار کم به غذا اضافه کنید. با این حال، هرگز نباید به عنوان نوشیدنی اصلی استفاده شود یا مقدار زیادی داده شود زیرا آهن یا مواد مغذی کافی برای کودک شما فراهم نمی کند.

 

حرف آخر

از شیر گرفتن فرآیند حیاتی است که در آن کودک شما از شیر مادر یا شیر خشک به غذا منتقل می شود. چه از شیر گرفتن کودک و چه از شیر گرفتن سنتی یا ترکیبی از هر دو را انتخاب کنید، باید حدود 4-6 ماهگی به کودک خود میوه های نرم، سبزیجات و غلات بدهید.

بخاطر داشته باشید که باید از مصرف برخی غذاها خودداری کنید و مراقب آلرژی و خفگی باشید. برای بهبود احتمال از شیر گرفتن موفقیت آمیز، زمان صرف غذا را آرام و لذت بخش کنید، به کودک خود اجازه دهید که کثیف کاری کند و تا آنجا که ممکن است آنها را در وعده های غذایی خانواده کنار میز یا سفره بنشانید.